Έργα αναβάθμισης στα ‘επείγοντα’ των νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας
top of page

Έργα αναβάθμισης στα ‘επείγοντα’ των νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας


Έργα ανακαίνισης και αναβάθμισης του παλιού Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και των Τακτικών Ιατρείων του νοσοκομείου Βέροιας (το νέο ΤΕΠ και η νέα πτέρυγα της μονάδας είναι σε λειτουργία), προϋπολογισμού 520.000 ευρώ, καθώς και κτηριακές παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο νοσοκομείο Νάουσας, προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ, ανακοινώνει ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος.


Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις έρχονται να προστεθούν στο σημαντικό έργο της αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ που αφορά την ανακαίνιση της κτιριακής υποδομής του Κέντρου και της ανάπτυξης Ιατρείου Διαχείρισης Χρόνιων Νοσημάτων. Επιπρόσθετα έχει εξασφαλιστεί μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, χρηματοδότηση επιπλέον κονδυλίου για ιατρικό εξοπλισμό του αναβαθμισμένου Κέντρου Υγείας.


«Η υπογραφή των συμβάσεων αποτελεί ακόμη μία αναπτυξιακή παρέμβαση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Συνεχίζουμε να υλοποιούμε έργα που αλλάζουν ριζικά τα υγειονομικά δεδομένα της Ημαθίας και της ευρύτερης περιοχής. Μέσω της αναβάθμισης τόσο των νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας όσο και του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας, ο συνολικός προϋπολογισμός για τα έργα ξεπερνά τα 2,87 εκατ. ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη το επιπλέον κονδύλι (πέραν του 1,3 εκατομμυρίων ευρώ) για ιατρικό εξοπλισμό του αναβαθμισμένου Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας. Ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση των Υποδομών Υγείας της Ημαθίας γίνονται πράξη, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και αποτελώντας έργα – παρακαταθήκη όχι μόνο για την τρέχουσα αλλά και για τις επόμενες γενιές», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Βεσυρόπουλος.

logo 31.png
bottom of page