Ίλια Ιωσηφίδου: Ο δήμαρχος να ανακαλέσει και να φροντίσει για την άμεση λειτουργία των 3-5 Πηγαδιών
top of page

Ίλια Ιωσηφίδου: Ο δήμαρχος να ανακαλέσει και να φροντίσει για την άμεση λειτουργία των 3-5 Πηγαδιών


«Το κλείσιμο δεν είναι λύση» επισημαίνει η Ίλια Ιωσηφίδου, σε δήλωσή της αναφορικά με την απόφαση του δημάρχου, Νικόλα Καρανικόλα, για τη μη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου των 3-5 Πηγαδιών τον φετινό χειμώνα. Αναφέρει η επικεφαλής της ‘Δύναμης Δημιουργίας’:


«Έκπληκτοι διαβάσαμε τη δήλωση του Δημάρχου κ. Καρανικόλα ότι με δική του απόφαση θα κρατήσει κλειστό το χιονοδρομικό των 3-5 Πηγαδιών για το φετινό χειμώνα.


Η απόφασή του αυτή είναι αντίθετη τόσο στη βούληση όλων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και στη βούληση των επαγγελματιών και των φορέων του δήμου, όπως εκφράστηκαν στη συγκέντρωση που συγκάλεσε ο ίδιος ο δήμαρχος.


Γιατί λοιπόν προχωρά σε μια τέτοια κίνηση;


Ο πρώτος λόγος που αναφέρει είναι για να μη γίνει κάποιο ατύχημα και βρει τον μπελά του. Μα, εξυπακούεται ότι, για να λειτουργήσει το χιονοδρομικό, θα πρέπει να έχουν επιλυθεί όλα τα ζητήματα ασφαλείας. Αλήθεια, αν συμβεί κάποιο ατύχημα, έχουμε θύματα και δυσφημιστεί το χιονοδρομικό, αυτό που μας νοιάζει είναι η προσωπική μας ταλαιπωρία;


Ο δεύτερος λόγος ότι δεν μπορούμε να χρηματοδοτηθούμε από τη ΓΓΑ είναι επίσης σαθρός. Μπορεί το χιονοδρομικό να είναι του Δήμου αλλά ο Δήμος ανήκει στην ελληνική επικράτεια και, σε μια τέτοια δύσκολη στιγμή και μέχρι να βρεθεί μακροχρόνια λύση, η πολιτεία πρέπει να το στηρίξει για να σταθεί στα πόδια του.


Και γιατί φτάσαμε ως εδώ;


Από την πρώτη χρονιά που ανέλαβε ο κ. Καρανικόλας προσπάθησε με μια πρόχειρη διακήρυξη να ενοικιάσει το χιονοδρομικό για 35 χρόνια χωρίς τις αναγκαίες εξασφαλίσεις για τον Δήμο και το βουνό μας, με την απειλή ότι αν δεν ψηφίσουμε την πρότασή του το χιονοδρομικό θα παραμείνει κλειστό.


Τότε του καταστήσαμε σαφές ότι πρέπει να διαχωρίσει την άμεση ανάγκη λειτουργίας από τη μακροχρόνια λύση, η οποία απαιτεί ηρεμία, νηφαλιότητα, αμεροληψία, ενδελεχή ανάλυση όλων των όρων και προϋποθέσεων και τη βοήθεια ειδικευμένων νομικών για να είναι πλήρης και να εξασφαλίζει και τα δύο μέρη. Μια μακροχρόνια λύση που θα συζητηθεί από μια διαπαραταξιακή επιτροπή.


Μέσα όμως στην επόμενη χρονιά δεν έκανε καμιά από τις απαιτούμενες ενέργειες και επανήλθε την επόμενη χρονιά, ξανά την τελευταία στιγμή, με ένα εξίσου κακό σχέδιο, που πάλι, όπως ήταν φυσικό, δεν έγινε δεκτό από το δημοτικό συμβούλιο. Πέρυσι μας ‘έσωσε’ ο κορωνοϊός, που κράτησε κλειστά όλα τα χιονοδρομικά.


Δυστυχώς ο κ. Δήμαρχος άφησε να περάσει και η δεύτερη χρονιά χωρίς ουσιαστική συζήτηση. Εφέτος επανέφερε το θέμα και πάλι εκβιαστικά με μια διακήρυξη για ενοικίαση 25 ετών που είναι διάτρητη, περιέχει αντιφάσεις και αλληλοεπικαλύψεις και δεν εξασφαλίζει τα συμφέροντα του Δήμου και την προστασία του βουνού, απειλώντας ότι αν δεν το ψηφίσουμε θα κλείσει το χιονοδρομικό και θα φταίμε εμείς. Αφού λοιπόν δεν το ψηφίσαμε όπως το θέλει αυτός, τότε κι αυτός πραγματοποιεί την απειλή του και κλείνει το χιονοδρομικό. Ποιον τιμωρεί όμως με αυτή του την απόφαση; Τον λαό της Νάουσας;


Ζητούμε από τον κ. Καρανικόλα να ανακαλέσει την απόφαση του και να φροντίσει για την άμεση λειτουργία του χιονοδρομικού.


Επίσης να συγκαλέσει τώρα τις παρατάξεις σε ειλικρινή διάλογο για να διαμορφωθεί μια πρόταση μακροχρόνιας μίσθωσης ή παραχώρησης, αμερόληπτη, αξιόπιστη, που να εξασφαλίζει τον δήμο και την προστασία του βουνού, χωρίς άγχος και εκβιαστικά διλήμματα, με στόχο να είναι έτοιμη μέχρι την άνοιξη και τότε να ξέρει ότι θα την ψηφίσουμε.»

logo 31.png
bottom of page