Απόστολος Τζιτζικώστας: Ο Πολιτισμός διαβατήριο για έναν καλύτερο κόσμο
top of page

Απόστολος Τζιτζικώστας: Ο Πολιτισμός διαβατήριο για έναν καλύτερο κόσμο


Το νέο Μουσείο των Αιγών θα ολοκληρωθεί και θα είναι επισκέψιμο εντός του 2022, τόνισε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά την επίσκεψή του στη Βεργίνα το περασμένο Σάββατο, μαζί με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.


Ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι το νέο Μουσείο Βεργίνας, θα είναι εφάμιλλο του Μουσείου της Ακρόπολης, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι εργασίες στο Ανάκτορο του Φιλίππου. Αναφέρθηκε επίσης σε όλα τα έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για την αποκατάσταση, συντήρηση και ανάδειξη συνολικά 127 αρχαιολογικών χώρων και μνημείων. Όπως μεταξύ πολλών άλλων, τις εργασίες στο Αρχαίο Ανάκτορο στην Πέλλα, τον εκσυγχρονισμό των Μουσείων στη Θεσσαλονίκη και βέβαια, τα έργα προστασίας, συντήρησης και ανάδειξης του Τύμβου Καστά και της ευρύτερης περιοχής της Αμφίπολης.


«Η Ιστορία και ο πολιτισμός μας, είναι πραγματικός θησαυρός, είναι αναπόσπαστο τμήμα της ταυτότητάς μας. Ο πολιτισμός και η Ιστορία μας, δεν αφορούν μόνο στο παρελθόν του τόπου μας. Είναι εξίσου σημαντικά για το παρόν και το μέλλον μας, γιατί παράγουν πλούτο για τον τόπο μας, γιατί προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο. Γι’ αυτό και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχίσει να αξιοποιεί τους ευρωπαϊκούς πόρους, τόσο για την ιστορική και πολιτιστική μας κληρονομιά, όσο για τη σύγχρονη πολιτιστική και καλλιτεχνική δημιουργία του τόπου μας. Ο πολιτισμός είναι διαβατήριο για έναν καλύτερο κόσμο. Έναν κόσμο με καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους» τόνισε ο περιφερειάρχης.

logo 31.png
bottom of page