Αρνητική η πολιτεία για την τέλεση του δρώμενου. Αποφασισμένος να βγει ο Όμιλος
top of page

Αρνητική η πολιτεία για την τέλεση του δρώμενου. Αποφασισμένος να βγει ο Όμιλος


... ζητά κάλυψη του δημοτικού συμβουλίου!


Απόλυτη κάλυψη για την τέλεση του δρώμενου της Μπούλας τη φετινή αποκριά, ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας της Δευτέρας με έγγραφό του ο όμιλος ‘Μπούλες και Γενίτσαροι’.



«Το έγγραφο έρχεται σε κατάφορη αντίθεση με τις αποφάσεις της πολιτείας…» τόνισε ο πρόεδρος, Γιώργος Βασιλείου, μη δεχόμενος να εντάξει την πρόταση ψηφίσματος στη συνεδρίαση. «Όλους μας πληγώνει η μη τέλεση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, αλλά κάποτε πρέπει να εφαρμόζουμε και τους κανονισμούς…» είπε ο κ. Βασιλείου.


Από την πλευρά του ο δήμαρχος Νικόλας Καρανικόλας ανέφερε ότι παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις προς την πολιτεία, η απάντηση επί της ουσίας ήταν αρνητική, βάσει της πρόσφατης ΚΥΑ που απαγορεύει κάθε είδους καρναβαλική εκδήλωση λόγω του συνωστισμού που θα προκαλέσει. Πολλώ μάλλον όταν στη Νάουσα υπάρχει μεγάλος αριθμός μη εμβολιασμένων πολιτών.


«Δεν θεωρούμε ότι υπαγόμαστε στις απαγορεύσεις της ΚΥΑ. Το δρώμενο δεν είναι ούτε καρναβάλι ούτε ψυχαγωγία, συμβουλευθήκαμε και νομικούς. Το έθιμο πρέπει να τελεστεί, με προσπάθεια να τηρηθούν τα μέτρα παντού…» τόνισε ο πρόεδρος του Ομίλου, Άρης Τόσιος, σημειώνοντας ότι ο Όμιλος θα ζητήσει έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.


«Για το 2020, που βγήκαν κάποιοι του Ομίλου, ο εισαγγελέας ξεκινά προανακριτική εξέταση…» απάντησε ο δήμαρχος.


Αντιδημοκρατικό χαρακτήρισε το γεγονός της μη εισαγωγής του πολύ σοβαρού θέματος στο δημοτικό συμβούλιο ο Νίκος Κουτσογιάννης.


«Πρέπει να συζητηθεί το θέμα» είπε ο Λάκης Λακηνάνος, ενώ η Ίλια Ιωσηφίδου τόνισε ότι έπρεπε να είχε τεθεί σε ψηφοφορία για να συζητηθεί.


Κλείνοντας το θέμα ο δήμαρχος κάλεσε τον κ. Τόσιο να τον επισκεφθεί το πρωί της Τρίτης στο γραφείο του, ώστε να ερευνηθεί ένας τρόπος ώστε να διεξαχθεί το δρώμενο με κάποιον νόμιμο τρόπο, αν υπάρχει.

logo 31.png
bottom of page