Βέρμιο-ανεμογεννήτριες. Η ισοτιμία κόστους-οφέλους δίνει την απάντηση
top of page

Βέρμιο-ανεμογεννήτριες. Η ισοτιμία κόστους-οφέλους δίνει την απάντηση


Είναι καθαρά γνωμοδοτικός ο ρόλος του κάθε δημοτικού συμβουλίου σε θέματα εγκατάστασης ανεμογεννητριών. Δεν μπορεί να αλλάξει κάτι κανένα δημοτικό συμβούλιο, ό,τι κι αν αποφασίσει. Με όλα τα χαρτιά και τις άδειες στα χέρια της, η νέα επένδυση στο Βέρμιο ήδη ξεκίνησε, με τις διερευνητικές γεωτρήσεις στα σημεία εγκατάστασης των μηχανών.


Εστιασμένες στο πολιτικό κόστος και όφελος είναι οι όποιες όψιμες διαφωνίες και συμφωνίες, οι προβληματισμοί και οι δεύτερες σκέψεις. Ελάχιστες παραμένουν οι σταθερές και τολμηρές θέσεις υπέρ του προφανούς, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας δηλαδή. Πολλά τα «ναι μεν αλλά», κι ακόμη περισσότερες υπογραφές πολιτών υπό το βάρος μιας ακραίας και αόριστης κινδυνολογίας. Καταστρέφουν άραγε το βουνό οι ανεμογεννήτριες στην κορυφογραμμή; Όσο… κατέστρεψαν τον Πολύμυλο και το Ξηρολίβαδο τα τελευταία χρόνια.


Φυσικά, όλοι προτιμάμε τα βουνά χωρίς τις τεράστιες ανεμογεννήτριες. Όπως τις πόλεις και τα χωριά μας χωρίς τις άσχημες κολώνες της ΔΕΗ. Η ισοτιμία κόστους-οφέλους δίνει την απάντηση.

logo 31.png
bottom of page