Βέροια. Υπολείμματα από τον ΣΜΑ ξεθάβει ο ΦΟΔΣΑ
top of page

Βέροια. Υπολείμματα από τον ΣΜΑ ξεθάβει ο ΦΟΔΣΑ


Ποσότητες υπολειμμάτων σκουπιδιών ξεθάβονται από το πρωί της Δευτέρας στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) του δήμου Βέροιας, μετά από την πρόσφατη καταγγελία του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, Θόδωρου Θεοδωρίδη, που βρήκε ανταπόκριση σε παρατάξεις της μειοψηφίας και με παρέμβαση του προέδρου του ΦOΔΣΑ (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γεράνη.


Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρίδη, επρόκειτο για πολλές δεκάδες τόνους σκουπιδιών άγνωστης σύνθεσης, που φορτώθηκαν σε φορτηγά για να καταλήξουν σε ιδιωτική εταιρία διαχείρισης απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη.


«Με την απομάκρυνση των απορριμμάτων, αποτράπηκε σε μεγάλο βαθμό πρόβλημα στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, αφού κάτω από τον χώρο βρίσκονται πηγές…» υπογραμμίζει ο πρώην αντιδήμαρχος, μιλώντας για πολιτικές ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν.


Δεν πρόκειται για οικιακά απορρίμματα, αλλά για μπάζα, χώματα, ξύλα, κλαδιά, υφάσματα και πλαστικά, εξ ου και το ότι οδηγούνται σε μονάδα ανακύκλωσης και όχι σε ΧΥΤΑ, απαντά η πλευρά της διοίκησης του δήμου.

logo 31.png
bottom of page