Δημοτικό συμβούλιο Νάουσας. Οι πομόνες άρδευσης στον δρόμο του εισαγγελέα
top of page

Δημοτικό συμβούλιο Νάουσας. Οι πομόνες άρδευσης στον δρόμο του εισαγγελέα


Την περαιτέρω διερεύνηση του θέματος των πομονών άρδευσης του δήμου Νάουσας από τους αρμόδιους υπαλλήλους, πρότεινε ο Γιώργος Βασιλείου, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το απόγευμα της Πέμπτης. Ο πρόεδρος της διαπαραταξιακής επιτροπής έρευνας που είχε ψηφίσει το δημοτικό συμβούλιο, μίλησε για πολυσέλιδο πόρισμα με πολλά ερωτήματα και απορίες, μεγάλα ποσά και αναντίστοιχα τιμολόγια, πολλές αυξήσεις βλαβών και συντηρήσεων, σημειώνοντας ότι για την υπόθεση ήδη ζητά στοιχεία του πορίσματος η εισαγγελία. «Υπάρχουν ενδείξεις. Τα του καίσαρος τω καίσαρι…» τόνισε. «Σας εξαπατούσαν οι υπάλληλοί σας, υπερβολικές ήταν οι δαπάνες…» είπε σε άλλο σημείο ο εισηγητής, απαντώντας σε ερώτηση του τέως δημάρχου, Νίκου Κουτσογιάννη.


Από την πλευρά του ο Θωμάς Τσουκαλάς, επίσης μέλος της επιτροπής, σημειώνοντας ότι η όλη εργασία έγινε με τρόπο ώστε να μην υπάρχει καμία αδικία, ανέφερε ότι το πόρισμα έχει διαπιστώσεις, με αναντιστοιχία στις υπάρχουσες αντλίες και σ’ αυτές που τοποθετήθηκαν, όπως και μεγάλες αποκλίσεις στο κόστος συντήρησης (690.000 ευρώ) συγκριτικά με αντίστοιχες εργασίες των ΤΟΕΒ (40.000) ή της ΔΕΥΑΝ (90.000). Μάλιστα τόνισε ότι σε μία περίπτωση υπήρχαν δύο αντλίες για την ίδια περιοχή.


Συμφώνησε με την πρόταση να σταλεί ο φάκελος στον εισαγγελέα ο τέως δήμαρχος, Νίκος Κουτσογιάννης, μιλώντας ωστόσο για στοχοποίησή του και προσπάθεια σπίλωσης, ηθικής και πολιτικής του εξόντωσης. Τόνισε ότι όλες οι αναθέσεις-δαπάνες περνούσαν από το ελεγκτικό συνέδριο, κρίθηκαν όλες νόμιμες, θεωρήθηκαν και πληρώθηκαν, κάτι που αποκρύπτεται. «Φαίνεται πως η επιτροπή έχει μεγαλύτερη αξία από το ένα ανώτατο δικαστικό σώμα…» σχολίασε, τονίζοντας ότι οι παρατηρήσεις της επιτροπής στηρίχθηκαν σε κουτσομπολιά. Θύμισε ότι ο δήμος είχε κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξ ου και ήταν άμεσες διαδικασίες και η προσπάθεια εξασφάλισης χρημάτων από το υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και οι ελάχιστες δαπάνες του 2020 που αποδεικνύουν την πολύ σωστή δουλειά που έγινε. Ο κ. Κουτσογιάννης κατήγγειλε επίσης προσπάθεια δελεασμού υπαλλήλου του δήμου, επειδή δεν ήθελε να συνεργαστεί στη συγκεκριμένη προσπάθεια της διοίκησης εναντίον του.


«Σπιλώνουν πλήθος ανθρώπων, αμφισβητώντας και υπαλλήλους και όσους ενεπλάκησαν. Η επιτροπή ήταν παρωδία, ρίχνοντας σκιές και για το ελεγκτικό συνέδριο. Συνηθισμένα τα βουνά από χιόνια. Όχι όμως για τους υπαλλήλους, που έχουν κάνει σωστά τη δουλειά τους. Απορρίπτουμε το πόρισμα, είναι αβάσιμο, συκοφαντικό, υστερόβουλο, φούσκα, φαρσοκωμωδία. Θα μας βρουν μπροστά τους…» είπε κλείνοντας ο κ. Κουτσογιάννης.


«Στη θέση του κ. Κουτσογιάννη θα συμμετείχα στην επιτροπή και θα έδινε τις διευκρινήσεις. Επειδή τα χρήματα ήταν του Εσωτερικών έχουμε δικαίωμα να τα αναλώνουμε; Δεν υπάρχει καμία ευθύνη στους υπαλλήλους. Προσπαθεί να προκαλέσει συσπειρώσεις γύρω από το πρόσωπό του…» απάντησε στον τέως δήμαρχος ο κ. Τσουκαλάς.


Για επικοινωνιακό σόου και δικαστικό συμβούλιο μίλησε ο τέως αντιδήμαρχος, Στέλιος Δάγγας. «Πολιτικά πρέπει να εκφραζόμαστε εδώ μέσα. Είμαι περήφανος για τη δουλειά που κάναμε, με άμεση αντιμετώπιση των βλαβών. Ούτε ένα παράπονο δεν ακούσαμε από αγρότες. Αξιοπρεπής η στάση Κουτσογιάννη» υπογράμμισε.


Τη συζήτηση έκλεισε ο δήμαρχος, Νικόλας Καρανικόλας. Ανέφερε ότι η διοίκηση Κουτσογιάννη ξόδεψε πολλαπλάσια χρήματα συγκριτικά με άλλες διοικήσεις στο συγκεκριμένο θέμα. «Δεν υπάρχει καμία προσπάθεια εξόντωσης ανθρώπων, αλλά είναι συντριπτικά τα δεδομένα. Προσωπικά δεν θα πήγαινα για πολιτικούς λόγους φάκελους στον εισαγγελέα. Η έκθεση ωστόσο έχει ευρήματα, την ώρα που ο ‘Κοινός Τόπος’ προσπάθησε να τη σταματήσει».


Η πρόταση ψηφίστηκε ομόφωνα.

logo 31.png
bottom of page