Εκπόνηση μελέτης για το τοπικό πολεοδομικό Νάουσας, Ανθεμίων & Ειρηνούπολης
top of page

Εκπόνηση μελέτης για το τοπικό πολεοδομικό Νάουσας, Ανθεμίων & Ειρηνούπολης


Εγκρίθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος η εκπόνηση μελέτης για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Νάουσας, Ανθεμίων και Ειρηνούπολης, με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Χωροταξίας, Νίκος Ταγαράς.


Με αφορμή της ένταξη της μελέτης ο δήμαρχος Νικόλας Καρανικόλας επισημαίνει:


«Η εξέλιξη αποτελεί την πλέον σημαντική πολεοδομική και χωροταξική μεταρρύθμιση των τελευταίων ετών και για τον δήμο μας. Είμαστε σε συνεργασία και συνεχή επικοινωνία με τον υφυπουργό κ. Ταγαρά, ώστε να επισπευστούν οι διαδικασίες και να προχωρήσουμε σε πλήρη και σύγχρονη μελέτη, με την οποία ανοίγει ο δρόμος ώστε να επιλυθούν χρόνια ζητήματα πολεοδομίας και χωροταξίας, με την παράλληλη μέριμνα και τη λήψη μέτρων για την περιβαλλοντική προστασία και την αντιμετώπιση επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής για την βιώσιμη και ανθεκτική ανάπτυξη του δήμου μας».


Σύμφωνα με το υπουργείο, το εν λόγω πρόγραμμα της πολεοδομικής μεταρρύθμισης με την ονομασία 'Κωνσταντίνος Δοξιάδης' χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, με συνολικό προϋπολογισμό 401 εκατ. ευρώ.


Με τις πλήρεις και σύγχρονες μελέτες ΤΠΣ και ΕΠΣ θεσπίζονται χρήσεις γης, όροι δόμησης, περιοχές προστασίας, περιοχές ανάπτυξης παραγωγικών δραστηριοτήτων, οριοθετήσεις ρεμάτων, περιοχές ειδικών αστικών κινήτρων, δίκτυα μεταφορών και κατασκευών. Παράλληλα, προβλέπονται μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, την υποστήριξη καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και την διαχείριση των συνεπειών φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών.

logo 31.png
bottom of page