Εργοτάξιο Πολιτισμού Βέροια και Βεργίνα. Έγιναν τα εγκαίνια του 'Τοίχου της Μνήμης'
top of page

Εργοτάξιο Πολιτισμού Βέροια και Βεργίνα. Έγιναν τα εγκαίνια του 'Τοίχου της Μνήμης'


«Η Βέροια αποκτά τη θέση που της αξίζει, του θεματοφύλακα της μνήμης…» τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, κατά την τελετή εγκαινίων του ‘Τοίχου της Μνήμης’, στο αρχαιολογικό μουσείο Βέροιας, το απόγευμα της Παρασκευής.


Παρούσα στην τελετή η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, η οποία αναφέρθηκε στους δεσμούς της με την πόλη, καθώς και στην πληθώρα των έργων που πραγματοποιούνται στην περιοχή. Τόνισε μάλιστα ότι ταυτόχρονα με το νέο Μουσείο των Αιγών, που ολοκληρώνεται αυτόν τον καιρό, στο έργο του υπουργείου ‘Πολιτιστικές Διαδρομές’, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, εντάσσονται τρία έργα στο κέντρο της Βέροιας: η αποκατάσταση της Αγίας Άννας, ο Παντοκράτορας και το Ορτά Τζαμί.

Είχε προηγηθεί η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας, Αγγελική Κοτταρίδη, η οποία αναφέρθηκε στην αξία του ‘Τοίχου της Μνήμης’, με παλιούς Βεροιώτες να ‘συνομιλούν’ με τον περαστικό.


Η εκδήλωση έκλεισε με μια πολύ ξεχωριστή παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, ξενάγηση στο έργο και στις παραστάσεις του.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, οι βουλευτές Τάσος Μπαρτζώκας και Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας κ.ά.


Είχε προηγηθεί περιοδεία της κ. Μενδώνη με τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, και συναντήσεις με τον δήμαρχο, τον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη και τον μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα.


Μάλιστα η συνάντηση με τον μητροπολίτη συνέπεσε λίγες μόνο ώρες μετά την απόφαση δρομολόγησης του έργου στη Μονή Παναγίας Δοβρά. Ένα Βαπτιστήριο που θα αναπαριστά όλα τα βήματα του Απόστολου Παύλου στην Ελλάδα. Στην ίδια εκκλησία θα γίνει και το κειμηλιαρχείο της Ημαθίας. Ο σεβασμιότατος εξέφρασε την ελπίδα να ολοκληρωθεί το 2022, οπότε και θα γιορτάζονται τα 200 χρόνια από την Επανάσταση που ξεκίνησε στη Δοβρά.


Θυμίζουμε ότι το απόγευμα του Σαββάτου η κ. Μενδώνη θα εγκαινιάσει έργο στην νεκρόπολη των αρχαίων Αιγών.



logo 31.png
bottom of page