Προληπτικά μέτρα για τις φωτιές ζητούν κάτοικοι του Σελίου. ‘Στα βόρεια το δάσος ακουμπάει στο χωριό
top of page

Προληπτικά μέτρα για τις φωτιές ζητούν κάτοικοι του Σελίου. ‘Στα βόρεια το δάσος ακουμπάει στο χωριό


Λήψη προληπτικών μέτρων για το Σέλι, με έμφαση στην επικίνδυνη βόρεια ζώνη, όπου το δάσος έχει ‘αγκαλιάσει’ το χωριό και ‘ακουμπάει’ τα σπίτια, ζητούν κάτοικοι του χωριού, με αφορμή τα όσα συμβαίνουν σε πολλά δάση της χώρας από τις πυρκαγιές.


Οι πολίτες ζητούν αντιπυρικές ζώνες στα σημεία του χωριού που συνορεύουν με το δάσος, πυροσβεστικούς κρουνούς, καθαρισμό των πολλών οικοπέδων που έχουν κομμένα κλαδιά και δέντρα στα όρια τους, δημιουργία δεξαμενών για την πυροσβεστική δίπλα στο χωριό, ακόμη και καθορισμό χώρων συγκέντρωσης και εκκένωσης του οικισμού, σε περίπτωση ανάγκης.


Μάλιστα οι κάτοικοι ετοιμάζουν σχετικό υπόμνημα προς όλους τους αρμόδιους φορείς, στο οποίο αναφέρουν ότι το Σέλι έχει 1.300 σπίτια μέσα σε δάσος και είναι ο μεγαλύτερος ορεινός οικισμός στην Κεντρική Μακεδονία.


«Τα καμπανάκια χτυπάνε, η ανομβρία/λειψυδρία ήρθε για να μείνει και το δάσος, με την εξαφάνιση της κτηνοτροφίας, αγκαλιάζει το Σέλι και τα σπίτια μας. Η ΠΡΟΛΗΨΗ είναι το παν…» σημειώνουν μεταξύ άλλων κάτοικοι του χωριού.

logo 31.png
bottom of page