Σε αναστολή εργασίας από σήμερα 150 υγειονομικοί στην Ημαθία. Παραστάσεις διαμαρτυρίας
top of page

Σε αναστολή εργασίας από σήμερα 150 υγειονομικοί στην Ημαθία. Παραστάσεις διαμαρτυρίας


Σε αναστολή εργασίας από το πρωί της Τετάρτης οι υγειονομικοί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, που δεν πειθάρχησαν στο μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Αυτή την ώρα στα νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας οι σε αναστολή εργαζόμενοι της πρωινής βάρδιας βρίσκονται στον αύλειο χώρο των δύο μονάδων διαμαρτυρόμενοι, ενώ παράσταση διαμαρτυρίας θα γίνει και το πρωί της Πέμπτης.


Σημειώνεται ότι με μια πρώτη εκτίμηση οι σε αναστολή εργαζόμενοι στις μονάδες Υγείας της Ημαθίας κυμαίνονται μεταξύ 100-200, με την τελική καταγραφή να γίνεται το πρωί της Πέμπτης, μετά το τέλος της τρίτης βάρδιας της 1ης Σεπτεμβρίου, πρώτης μέρας εφαρμογής της απόφασης αναστολής εργασίας.

Πανελλαδικά οι σε αναστολη εργαζόμενοι είναι περίπου 10.000, από τους οποίους οι 4.000 νοσηλευτικοί.


Η σημερινή είναι η τελευταία ημέρα που ένας υγειονομικός θα μπορεί να κάνει την πρώτη ή τη μοναδική δόση του εμβολίου κατά της Covid-19.


Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου Νάουσας

Παρέμβαση σχετικά πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης το Εργατικό Κέντρο Νάουσας στο νοσοκομείο της πόλης, καλώντας τους υγειονομικούς και τον λαό της πόλης να δώσουν τη μάχη να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος που τόσο έχει ανάγκη το σύστημα υγείας, με το πρόσχημα του εμβολιασμού. Θεωρώντας απαράδεκτο ο εμβολιασμός σαν στοιχείο της επιστήμης να αξιοποιείται σαν μέσο εκβιασμού, σαν μέσο εξαγοράς του εμβολιαστικού δικαιώματος.

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας διοργανώνει για τον λόγο αυτό συγκέντρωση αύριο στις 10:00 πμ στο Νοσοκομείο της πόλης και καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους να δώσουν δυναμικό παρών.

  • Να μην τεθεί σε αναστολή εργασίας κανένας συνάδελφος. Να καταργηθεί ο νόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, που συνεχίζει την επικίνδυνη πολιτική της "ατομικής ευθύνης" για την επιδημία.

  • Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος. Ενίσχυση των δημόσιων μονάδων Υγείας και Πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

  • Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα σχολεία και τις σχολές. Προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας.

logo 31.png
bottom of page