Σε...Συμπληγάδες παρακολουθήσεων και ακρίβειας η κυβέρνηση, με το βλέμμα στις επόμενες δημοσκοπήσεις
top of page

Σε...Συμπληγάδες παρακολουθήσεων και ακρίβειας η κυβέρνηση, με το βλέμμα στις επόμενες δημοσκοπήσεις


Με το Μέγαρο Μαξίμου και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να βρίσκονται, εξακολουθητικά, τα τελευταία εικοσιτετράωρα, στο στόχαστρο των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που διογκώνουν τα κύματα των επιθέσεων, με αφορμή τις νέες διαστάσεις στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, η κυβέρνηση οριοθετεί τις...γραμμές άμυνας σε επικοινωνιακό επίπεδο και προετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση, με στόχο να διορθωθούν παθογένειες και αδυναμίες ετών.


Οι κυβερνητικές κινήσεις, όπως αυτές έχουν ήδη έχουν διατυπωθεί, στη δημόσια σφαίρα, μέσω των παρεμβάσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποτελούν τη θεσμική απάντηση όσον αφορά στη θωράκιση της Πολιτείας, τη στιγμή, πάντως, που εντός του...γαλάζιου στρατοπέδου καταγράφεται ένα...μούδιασμα των στελεχών όσον αφορά στις επιπτώσεις που η υπόθεση των παρακολουθήσεων μπορεί να έχει στο ήδη...πληγωμένο προφίλ της Νέας Δημοκρατίας. Ένα προφίλ που...μετράει πολιτικές χαρακιές όχι μόνο από τα πολιτικά τεκταινόμενα των τελευταίων εικοσιτετραώρων, αλλά και από την υπόθεση Πάτση, για την οποία ο ίδιος ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε αστοχίες, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό "Αντέννα”.


Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, πάντως, για πρώτη φορά μετά την πάροδο μίας εδώ και μήνες συμπληρωμένης τριετίας στη διακυβέρνηση της χώρας, το Μέγαρο Μαξίμου και το κυβερνητικό επιτελείο βρίσκονται αντιμέτωπα με πολιτικές...Συμπληγάδες, οι οποίες αναζητούν απαντήσεις και πράξεις, στο δρόμο προς μία μακρά προεκλογική περίοδο, η οποία, όπως όλα δείχνουν, θα πραγματοποιηθεί σε συνθήκες ακραίας πόλωσης. Το πολλάκις διατυπωμένο μήνυμα του κ. Μητσοτάκη περί της ολοκλήρωσης της τετραετίας παραμένει...σταθερή πυξίδα, ωστόσο ουδείς είναι σε θέση να πει τι μέλλει γενέσθαι, σε περίπτωση που στην...καυτή ατζέντα των παρακολουθήσεων προστεθούν τις επόμενες ημέρες και νέα επεισόδια. "Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, για να διαλευκανθεί και να αποσαφηνιστεί αυτή η υπόθεση. Πρώτοι εμείς το θέλουμε, όταν υπάρχουν πληροφορίες που λένε ότι παρακολουθούνταν στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού”, είναι το σήμα που εκπέμπουν κυβερνητικά στελέχη, όσο η προσοχή στρέφεται, έτσι κι αλλιώς, στο επόμενο κύμα των δημοσκοπήσεων, στο οποίο και θα καταγραφούν οι επιπτώσεις της υπόθεσης των παρακολουθήσεων στην εκλογική δύναμη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και στην εικόνα της...ψαλίδας που χωρίζει τη ¨γαλάζια” παράταξη από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και μπροστά στις...Συμπληγάδες που ορίζονται από το θέμα των παρακολουθήσεων, αλλά και της ακρίβειας, που πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, η κυβερνητική πορεία των επόμενων εβδομάδων μόνο...πολιτικά ανέφελη δε μοιάζει. Ο πρωθυπουργός, μετά τα σήματα που εξέπεμψε, στη συνέντευξη της Δευτέρας, βγαίνει (για μία ακόμα φορα) μπροστά, ξεκινώντας νέο κύκλο περιοδειών σε Αττική και περιφέρεια, με στόχο όχι μόνο την επικοινωνία του κυβερνητικού έργου της τελευταίας τριετίας, αλλά και τη συσπείρωση των "γαλάζιων” στελεχών, στο...δύσκολο δρόμο προς τις εθνικές κάλπες. Όσο η κλεψύδρα μετράει αντίστροφα, αναμένεται ότι θα πυκνώσουν οι συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς και των κομματικών οργάνων της Νέας Δημοκρατίας. Στις αρχές της εβδομάδας, αναμένεται ότι θα υπάρξει ένα ακόμα…κομβικό "γαλάζιο" ραντεβού. Πρόκειται για τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, η οποία θα ανοίξει με την ομιλία του πρωθυπουργού προς τους βουλευτές και τα στελέχη της οδού Πειραιώς, μέσω της οποίας ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται ότι θα εκπέμψει νέα μηνύματα πανστρατιάς και συσπείρωσης.

logo 31.png
bottom of page