Στο "στόχαστρο" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού
top of page

Στο "στόχαστρο" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού


Σε πεδίο αυστηρής πολιτικής κριτικής εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του Κινήματος Αλλαγής μετατρέπεται για την κυβέρνηση η στάση των δύο κομμάτων στην ψηφοφορία της τροπολογίας για την επιβολή κυρώσεων σε όσους εμπλέκονται στην έκδοση ψευδών πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης. Το "όχι" της Κουμουνδούρου και η αποχή της Χαριλάου Τρικούπη βρίσκεται εξακολουθητικά τις τελευταίες ώρες στο στόχαστρο κυβερνητικών στελεχών, που κάνουν λόγο για μία πράξη "ακραίας πολιτικής υποκρισίας και καταστροφικού καιροσκοπισμού", προσθέτοντας ότι η συγκεκριμένη κίνηση "είναι μήνυμα κάλυψης των επίορκων δημόσιων υπαλλήλων που, με εγκληματική ανευθυνότητα, εκδίδουν ψευδή πιστοποιητικά εν μέσω πανδημίας.


"Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη αποδεικνύουν ότι είναι διατεθειμένες να αναζητήσουν ψήφους ακόμα και στην επικίνδυνη παραβατικότητα, αδιαφορώντας για τις πραγματικές συνέπειες που θα έχει αυτό στην ευρύτερη προσπάθεια επιστροφής στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα. Τα δύο κόμματα παρέχουν ηθική και πολιτική κάλυψη σε μια παρανομία που στρέφεται πρωτίστως εναντίον της κοινωνίας, και, μάλιστα, ενώ βρισκόμαστε στην έναρξη του φθινοπώρου, όταν παραδοσιακά η διασπορά των ιών που πλήττουν το αναπνευστικό αυξάνεται. Γίνεται ταυτόχρονα εμφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές και να ψαρεύει σε θολά νερά. Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι ο λαϊκισμός πάει χέρι-χέρι με την ανευθυνότητα", σημειώνουν παράγοντες της κυβέρνησης. Ο Γιάννης Οικονόμου, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες το απόγευμα στον τηλεοπτικό σταθμό "Άλφα", στηλίτευσε, με τη σειρά του, τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής, τη στιγμή που σε εξέλιξη βρίσκεται μία σειρά κινήσεων, ώστε να αντιμετωπιστούν αλλά και να προληφθούν φαινόμενα έκδοσης ψευδών πιστοποιητικών, χωρίς ουδείς να γνωρίζει, προς το παρόν, την έκταση της όλης υπόθεσης. "Υπάρχει σαφής οδηγία από την κυβέρνηση να διαβιβάζονται τα στοιχεία και στην Δικαιοσύνη, εκτός από της Διοικητικές κυρώσεις. Δε θα επιδείξουμε καμία ανοχή σε αυτήν την ιστορία. Και είναι λυπηρό ότι χθες στην Βουλή, που συζητήθηκε η διάταξη για αυτές τις κυρώσεις -για αυτού του είδους παράνομες συμπεριφορές- η Αντιπολίτευση διάλεξε να μην στηρίξει και να μην ψηφίσει αυτά τα μέτρα, εκπέμποντας ένα μήνυμα, που δεν είναι προς το συμφέρον της προσπάθειας που κάνουμε όλοι μας, να πάρουμε την ζωή στα χέρια μας", ανέφερε ο κ. Οικονόμου.


Στην παρούσα χρονική συγκυρία, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας εξετάζει συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα για τυχόν έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, ενώ επεμβαίνει προληπτικά προκειμένου να αποτραπούν παρόμοια φαινόμενα, προχωρώντας σε διασταυρώσεις στοιχείων. Παράλληλα, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε την άμεση "αυτεπάγγελτη, ταχεία και σχολαστική διερεύνηση" κάθε σχετικής καταγγελίας από τους εισαγγελείς σε όλη τη χώρα. "Το θεσμικό πλαίσιο είναι πολύ συγκεκριμένο: Πρόστιμο 5.000 ευρώ ανά περιστατικό και πειθαρχικές διαδικασίες οι οποίες μπορεί να φτάσουν μέχρι και την πιο σκληρή ποινή, που είναι η απόλυση όσων εμπλέκονται σε αυτή την ιστορία", επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

logo 31.png
bottom of page